Előfizetői tartalom

Öthavi mélypontra esett a frank - Mi történt?

Portfolio
A görög válság enyhítette a frank iránti devizapiaci keresletet, a nyári alacsonyabb forgalmat pedig kihasználja arra a jegybank, hogy kissé gyengítse a frankot a deflációs problémák enyhítése érdekében - mindezek együtteseként mára odáig jutottunk, hogy a frank öthavi mélypontra bukott az euróval szemben. Ez a még megmaradt magyarországi frankhiteleseknek éppen akkor jön jókor, amikor egyébként a forint újra gyengélkedik, annak a hatását ugyanis teljesen ellensúlyozza.

A svájci jegybank az elmúlt hetekben többször is beavatkozott a devizapiaci folyamatokba (eurót vett, frankot adott el, hogy gyengítse saját fizetőeszközét), amelyet a görög válság tetőfokán kénytelen volt egy közleményben is elismerni. A kockázatkerülés esetén ugyanis (a masszív negatív kamatkörnyezet ellenére is) még mindig működik az a "reflex", hogy frankot vesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés