Előfizetői tartalom

Most picit felértékelték a jüant, beavatkozhat a jegybank

Portfolio
Az elmúlt három kereskedési napon bekövetkezett sorozatos jüan-leértékelés után ma hajnalban kissé erősebb középárfolyamot határozott meg a kínai jegybank a kereskedési sáv középpontjaként, mint csütörtökön. Részben ennek hatására a jüan kissé erősödni tudott a dollárral szemben ma. Ebben annak is szerepe lehetett, hogy devizakereskedők szerint a kínai jegybank a nagy állami kereskedelmi bankokon keresztül jüant vesz, azaz közvetett intervenciót hajt végre.

A kínai jegybank ma hajnalban 6,3975-nél határozta meg a kereskedési sáv középpontját a csütörtökre érvényes 6,4010-hez képest, ez tehát a piaci kereslet-kínálati viszonyokat is figyelembe véve egy minimális felértékelésnek számít. Ehhez képest a szabályok szerint +/1-ponttal térhet el a spot árfolyam, amely egyébként ma reggel kereken 6,4000 körül jár, azaz lényegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés