Előfizetői tartalom

Triplázódott a tőkekivonás, Magyarország is rosszul járt

Portfolio
Az előző heti 285 millió dollárról 781 millió dollárra ugrott a most szerdáig megfigyelt egy héten a feltörekvő államkötvény piacokon a befektetési alapok által végrehajtott összesített tőkekivonás, azaz a kedd hajnali kínai jüan-leértékelési lépés igencsak éreztette hatását. Ez a magyar piacra is érvényes volt, hiszen hétfőről szerdára a külföldi befektetők forintalapú magyar állampapír állománya további 90 milliárd forinttal esett, így újabb többéves mélypont közelébe bukott.

Az EPFR adatai szerint a feltörekvő kötvénypiacokra szakosodott befektetési alapok a szerdától szerdáig tartó újabb egy hét során jelentős, nettó 781 millió dolláros tőkekivonást szenvedtek el, ami közel háromszorosa a megelőző heti tőkekivonásnak. A friss adat úgy jött össze, hogy az utóbbi hetekben szokatlan módon a legnagyobb forráskivonás most a kemény devizás alapoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés