Előfizetői tartalom

Hatalmas tőkét rántottak ki a feltörekvő kötvényalapokból

Portfolio
Több tényező együttes hatására tavaly január óta nem látott volumenben, nettó 2,49 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a legfrissebb adatok szerint a feltörekvő kötvénypiacokra szakosodott alapokból. Egyelőre a kilátások sem jók, így a vihar továbbra is kitarthat ezeken a piacokon (is), de az UniCredit szakértői szerint a kelet-közép-európai térség kötvénypiaca lényegében a béke szigete lehet. Ez összhangban van egy pénteki összefoglalónkkal, amely a fundamentális összefüggések alapján szintén azt mutatta, hogy a régiós devizákat nem annyira bántják, mint sok más feltörekvő devizát:

Kapcsolódó cikkünk2015.08.21Magyarország kivételes helyzetbe kerültAz EPFR adatai szerint az augusztus 19-ig tartó egy hét alatt a feltörekvő kötvénypiacokra szakosodott alapokból nettó 2,49 milliárd dollárnyi tőkét "rántottak ki". Ez úgy jött össze, hogy a helyi devizás alapokból (amelyek már hat hete tartó tőkebeáramlási sorozaton voltak túl) 1,31 milliárd dollárnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés