Előfizetői tartalom

3500 milliárd forintot mozgatnak meg Matolcsyék

A múlt héten újabb mérföldkőhöz érkezett az MNB önfinanszírozási programja, hiszen a jegybank elkezdte átterelni a bankok likviditását a kéthetes betétekből más eszközök felé. Ugyan a folyamat még csak az elején tart, érdemes megnézni, hogyan értékelik az elemzők a változást. A többség szerint sikeres lehet a törekvés, az összeg nagy része kötvényekbe áramolhat, emellett a külföldiek állományának csökkenése átmeneti forintgyengülést okozhat.

Újabb puzzle került a helyéreTavaly tavasszal indult az MNB önfinanszírozási programja, melynek keretében először a kéthetes kötvényt betétté alakították, majd idén júniusban bejelentették a második fázist, mely a múlt heti kamatdöntő ülés után lépett életbe. Ez több lépésből áll:A legfontosabb, hogy az eddigi kéthetes betét helyett a három hónapos eszköz az irányadó....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés