Előfizetői tartalom

Kapkodtak a magyar állampapírokért, meg is lett az eredménye

Portfolio
Időarányosan túlteljesítette idei kötvényértékesítési tervét az ÁKK az első három negyedévben, ráadásul mindezt úgy tette, hogy közben a hozamok folyamatosan csökkentek, a külföldiek pedig jelentősen visszafogták kitettségüket, amivel mérséklődött Magyarország sérülékenysége. Emiatt az elemzők és a hitelminősítők is egyre pozitívabban nyilatkoznak rólunk. Emögött jórészt az MNB önfinanszírozási programjának köszönhetően megnőtt banki kereslet áll.

Időarányosan jól állunkA tavaly év végén bemutatott finanszírozási tervben az ÁKK azzal számolt, hogy 2015-ben az aukciókon összesen 2125 milliárd forintnyi kötvényt értékesít majd, ehhez képest a szokásos délelőtti aukciókon és a délutáni úgynevezett nem kompetitív tendereken eddig már 1743,6 milliárd forintnyi kötvény talált gazdára. Ez az egész éves terv 82,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés