Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB a Templeton-eladás hátteréről

Portfolio
"Az MNB az ügyletek megkötésének időpontjában nem tudja, hogy melyik végbefektetőtől kerülnek hozzá a papírok, erről a közvetítők nem szolgálnak információkkal" - többek között így reagált a Magyar Nemzeti Bank azon ma feltett kérdésünkre, hogy összefügg-e a Franklin Templeton intenzív harmadik negyedévi devizakötvény-eladása és a jegybank csaknem teljesen azonos méretű devizakötvény-vásárlása. Az MNB a válaszában azonban egyúttal már azt írja, hogy az Önfinanszírozási programjával összhangban devizakötvény-vásárlási programja is van, ami új információnak számít, mert eddig ezt nem kommunikálta hangsúlyosan.

Az MNB szerda kora este az alábbi, három pontból álló választ küldte a Portfolio megkeresésére. Ennek oka az volt, hogy ma az Aegon Alapkezelő blogja arra hívta fel a figyelmet: a Templeton által a harmadik negyedévben eladott devizaalapú államkötvények volumene csaknem megegyezett azzal, mint amekkora mennyiségben az MNB devizakötvényeket vett. Ebből arra lehetett következtetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés