Előfizetői tartalom

Erről a fordulatról csúnyán lemaradt Magyarország

Portfolio
Bár az elmúlt hetekben jelentősen alábbhagyott a feltörekvő kötvénypiacokon a tőkekivonási hullám, sőt a helyi devizás alapoknál már a tőkebeáramlás első jelei látszanak, eközben Magyarországon folyamatos és jelentős a külföldi befektetők tőkekivonása. Mi tehát abszolút végignéztük ezt a piaci fordulatot, és a külföldi befektetők forintalapú állampapír állománya a lélektanilag fontos 4000 milliárd forintos határ közelébe, azaz közel négyéves mélypontra ért. Ebben bizonyára fontos szerepet játszik egy nagybefektető folyamatos pozícióleépítése is, amelyben egyébként egy e heti hír szerint saját programjával az MNB is segít.

A legfrissebb adatok szerint 323-ról 443 millió dollárra gyorsult a legutóbbi héten (szerdáig) a feltörekvő kötvénypiaci nettó tőkekivonás mértéke, az utóbbi négy hét kumulatív adatai alapján azonban már több hete folyamatosan 500 millió dollár alatti a tőkekivonás mértéke. Amint az alábbi ábrán is látszik: egyértelmű fordulat látszik a tőkekiáramlásban, a gyorsuló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái