Előfizetői tartalom

Elárasztja állampapírral a piacot Magyarország 2016 elején

Portfolio
Már december közepén megjelent az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) első negyedéves forint alapú finanszírozási terve, mely szerint 1226,2 milliárd forintnyi lejárat mellett 1833,5 milliárd forintos kibocsátást terveznek be. Elsősorban az aukciós értékesítés pöröghet fel, diszkontkincstárjegyből és államkötvényből is jelentős nettó kibocsátásra készül az adósságkezelő.

Az ÁKK honlapján található kibocsátási terv szerint az első negyedévben összesen 361 milliárd forintnyi kincstárjegy jár le, ezzel szemben a bruttó kibocsátás 760 milliárd lehet. A három hónapos papírból a 211 milliárdos lejárat mellett 520 milliárdot adhat el az adósságkezelő, míg a 12 hónapos esetében 150 milliárdos lejáratra 240 milliárdos kibocsátás juthat. Mindez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés