Előfizetői tartalom

Brutális tőkekivonás Kínából, beszakadt a devizatartalék

Portfolio
Minden eddig közzétettnél nagyobb mértékben, 107,9 milliárd dollárral csökkent decemberben a kínai jegybank devizatartaléka és így az egész 2015-ös évben összesen 512,7 milliárdos volt a zuhanás mértéke - közölte csütörtökön a kínai jegybank. Mindez nagyobb tartalék-esést jelent a vártnál és egyúttal rámutat arra, hogy a masszív kínai tőkekivonást igen erőteljes intervenciókkal igyekszik fékezni a jegybank, amely meg is látszik a tartaléka apadásán.

December végén a tartalékszint 3 ezer 330 milliárd dollárt tett ki, ami még mindig messze a legnagyobb a világon, de egyúttal tavaly 13%-os zuhanásról beszélhettünk. A havi tartalék adatokat nézve elmondható, hogy októbert kivéve tavaly május óta minden hónapban esett a tartalék. Amint kedden megírtuk: már a harmadik negyedévi tőkekivonási és vele párhuzamosan a tartalék-apadási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés