Előfizetői tartalom

Vért izzadt a kormány az év végén

Hétéves mélypontra kellett csökkenteni decemberben a központi kormányzat tartalékait - ez volt az ára annak, hogy sikerüljön teljesíteni a csökkenő adósságrátáról szóló alkotmányos szabályt. A 2015-ös kihívásokat jól jelzi, hogy még azokhoz a tételekhez is hozzá kellett nyúlni, amiket évek óta nem bolygatott a kormány.

Decemberben 1416 milliárd forinttal csökkentek a központi kormányzat jegybanknál vezetett betétei, így 660 milliárd forint alá csökkent a kesz egyenlege. Ez lényegesen alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál, amiből az látszik, hogy komoly erőfeszítéseket kellett tenni a csökkenő adósságráta érdekében.Azt már korábban sejteni lehetett, hogy az év végén mindent meg kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés