Előfizetői tartalom

Mi menti meg a forintot a mélyponttól?

Portfolio
Egyéves mélyponton is járt a forint az euróval szemben az elmúlt napokban, azonban onnan hirtelen visszafordult a jegyzés. Fundamentálisan legalább annyi dolog szól a forint mellett, mint ellene, a nagy kérdés, hogy a kormány és az MNB tényleg gyengébb forintot szeretne-e. Ha ugyanis szeretnének, akkor tudnak tenni azért, hogy ne erősödjön a magyar deviza.

Mi szól a forint mellett és ellene?Legalább annyi dolog szól a forint erősödése mellett, mint ellene, az alábbi táblázatban próbáltuk összefoglalni a legfontosabb okokat:Ennek alapján nem várhatnánk komoly mozgást a forintárfolyamban a közeljövőben, hiszen a pozitív és a negatív kockázatok kiegyensúlyozzák egymást. Azonban ez csak számszerűleg jelenti azt, hogy kiegyensúlyozottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés