Előfizetői tartalom

Egyre többen büntetik Orbán barátait, de a feketeleves még hátravan

Portfolio
Pénteken meglepetésre leminősítette Lengyelországot a Standard & Poor's (S&P) azok után, hogy a tavaly ősszel hivatalba lépett lengyel kormány egy sor olyan intézkedést hozott, mely komoly kritikát váltott ki belföldön és külföldön is. Közben az elemzők is egyre erősebben hangsúlyozzák, hogy új fekete báránya van a régiónak, ami a lengyel eszközök árfolyamára is hatással lehet.

Lengyelország elveszítette elsőrendű adósosztályzatát azt követően, hogy "A mínuszról" "BBB pluszra" minősítette le az S&P, ráadásul a kilátás is negatív, ami további leminősítés lehetőségére utal. A döntés annak következménye, hogy a Beata Szydlo vezette lengyel kormány egy sor kritikát kapott az utóbbi hónapokban többek között az alkotmánybíróság, a közmédia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés