Előfizetői tartalom

Felbátorodtak Matolcsyék - Mi lesz most a forinttal?

Portfolio
Jelentősen gyengült a forint azt követően, hogy kedden meglepetésre kamatot csökkentett az MNB. Az elemzők egyre nagyobb része látja úgy, hogy a következő hónapokban tovább emelkedhet az euró árfolyama, azonban még mindig vannak olyanok, akik szerint erősebbek lesznek a fundamentumok és az erősödés felé mozdulhat a magyar deviza.

Az elmúlt egy hétben a forint nagyjából egy százalékkal gyengült az euróval szemben, a dollár ellenében pedig 2,2 százalékkal értékelődött le. Eközben a régióban a lengyel zloty stagnált, a cseh korona pedig minimális, 0,06 százalékos gyengüléssel megúszta ezt az időszakot. A tágabban vett feltörekvő piacokon a török líra 0,7 százalékkal erősödött az euróval szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés