Előfizetői tartalom

Kiderült, melyik devizának fájhat a Fed visszatáncolása

Portfolio
Az utóbbi napokban a korábbinál lényegesen óvatosabb nyilatkozatok hangzottak el a Fed döntéshozóitól a következő hónapok kamatdöntéseivel kapcsolatban. A Morgan Stanley szerint pedig ez a helyzet kedvezhet a feltörekvő piaci devizáknak, melyeket a folytatódó jegybanki stimulus támaszthat meg, a japán jen viszont nagy vesztese lehet a szituációnak.

Elsősorban Janet Yellen Fed-elnök keddi beszédében voltak felfedezhetők a korábbinál óvatosabb kijelentések, a szakember meglepetésre úgy fogalmazott például, hogy most rosszabbak a körülmények egy kamatemelés szempontjából, mint tavaly decemberben, amikor hosszú évek után 25 bázispontot emeltek az irányadó rátán. Szerdán megszólalt egy másik döntéshozó, Charles Evans...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés