Előfizetői tartalom

Hiába szeretnék Matolcsyék, egyelőre nem fog gyengülni a forint

Portfolio
A fizetési mérleg jelentős többlete továbbra is erősítené a forintot, ezt ellensúlyozza a jegybank laza monetáris politikája, így a következő hónapokban nagyjából változatlan euró-forint árfolyam várható - olvasható a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) keddi elemzésében. Az amerikai bank szakemberei szerint hiába akarná gyengíteni az MNB a forintot, rövid távon csak arra lesz elég a kamat további csökkentése, hogy ne erősödjön a magyar deviza. Az év vége felé aztán talán eljöhet a várva várt gyengülés is az árfolyamban.

Az amerikai befektetési bank szakemberei már tavaly nyáron azt jósolták, hogy a régióban a forint esetében a legnagyobb a felértékelődési nyomás a fizetési mérleg többlete miatt, ez a helyzet azóta sem változott jelentősen. Az erősödés azonban nem valósult meg, mivel alulbecsülték az MNB lazítását és azt, hogy a jegybank nem szívesen látna erősebb forintot - ismerik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés