Előfizetői tartalom

Ezért lenne jó Magyarországnak, ha bevezetné az eurót

Portfolio
Magyarországon évek óta nincs komoly társadalmi vita az euróbevezetés lehetséges céldátumáról, azonban a jelek szerint külföldön még nem gondolják, hogy teljesen letettünk volna erről. Hétfőn tette közzé friss elemzését a Fitch Ratings, melyben hat kelet-közép-európai országot vizsgáltak a hitelminősítő szakemberei annak alapján, milyen hatással lenne rájuk, ha csatlakoznának a valutaövezethez. Magyarország kapcsán kiemelik, hogy tovább javulhatna a külső finanszírozási pozíciója, emellett nyitott gazdaságként sokat számítana a tranzakciós költségek csökkenése.

A Fitch Ratings tanulmányának végkövetkeztetése az, hogy az eurózónához való csatlakozás semleges vagy pozitív lenne a vizsgált országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Horvátország, Bulgária) hitelminősítése szempontjából. A devizában fennálló adósság a legtöbb ország esetében egy fokozattal lehetne magasabb a jelenleginél, bizonyos esetben pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés