Előfizetői tartalom

Barcza: nincs szükség újabb nagy kínai kötvénykibocsátásra

Portfolio
Az e heti kínai kötvénykibocsátás után egyelőre nem látja szükségesnek az Államadósság Kezelő Központ, hogy milliárd eurós nagyságrendben újra megjelenjen a kínai piacon, ehelyett a jelenlét néhány év alatti felépítése a fontos, illetve az, hogy a hagyományos euró- és dolláralapú forrásbevonás mellett egy harmadik választási lehetőség is rendelkezésre álljon - többek között ezt fogalmazta meg a Magyar Időknek adott, vasárnap megjelent interjúban Barcza György. Az ÁKK-vezér szerint négy tényezőnek köszönhető, hogy a lengyel kötvényhozamok alá süllyedtek a magyar papírok hozamai és mindez arra is utal, hogy felminősítések sorozatát árazta be a piac Magyarország kapcsán. A jüankötvény árazásáról, az euróhoz képest becsült felárának méretéről saját szombati cikkünk:

Kapcsolódó cikkünk2016.04.16Kiszámoltuk, mennyire drága Magyarországnak az új jüankötvényAz interjúban Barcza György az alábbi fontosabb üzeneteket fogalmazta meg: "A mostani tranzakciónak nem az volt a lényege, hogy sok pénzt begyűjtsünk, hanem az, hogy Magyarországot megismerjék az ázsiai befektetők" "Kínában sokkal nagyobb jelentősége van a személyes bizalomnak, ami Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés