FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Megfenyegették a szaúdiak Amerikát - Mi lesz a piacokon?

Portfolio
Akár 750 milliárd dollárnyi amerikai eszközt is eladhat Szaúd-Arábia abban az esetben, ha elfogadja a kongresszus azt a törvényt, amely lehetővé teszi a szaúdi állam jogi felelősségre vonását a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményekben való esetleges részvételért - ezzel az üzenettel fenyegette meg a szaúdi külügyminiszter múlt hónapban amerikai partnereit Washingtonban - írta meg a New York Times. A tömeges szaúdi eszközeladás amiatt következne be, hogy megelőzzék azok bírósági lefoglalását, igaz kérdéses, hogy az üzenetet komolyan lehet-e venni. Az amerikai adminisztráció mindenesetre lobbizik a törvény megakasztásáért, Barack Obama amerikai elnök pedig jövő szerdán Rijádba látogat a szaúdi királyhoz.

Befagyaszthatnák a szaúdi állam vagyonátAz amerikai lap szerint a szaúdi külügyminiszter személyesen adta át az uralkodó üzenetét az amerikai illetékeseknek és amelynek lényege, hogy szaúdiak kifogásolják a terrorista cselekmények támogatóiról készülő törvényt, amely feloldaná a külföldi államok részleges immunitását az amerikai bíróságokon elinduló kártérítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés