Előfizetői tartalom

Már a 330-as euró sem fájna a kormánynak

Portfolio
A forint továbbra is alulértékelt, ráadásul az idén várhatóan visszakerül majd a befektetésre ajánlott kategóriába Magyarország, azonban a gazdaságpolitika rövidtávon tartogat kockázatokat - olvasható a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) csütörtökön publikált friss elemzésében. Az amerikai befektetési bank szakértői szerint egyébként a korábbi 300-315-ről 320-330-ra tolódott el a kormány toleranciasávja az euró-forint árfolyamot illetően. Elsősorban a devizaadósság csökkenésének köszönhető, hogy már gyengébb forint mellett is csökkenhet az adósságráta.

Kettős hatások mozgatják jelenleg a forint árfolyamát: egyrészt a strukturális kép továbbra is pozitív Magyarországgal kapcsolatban, rövidtávon viszont a gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága okoz problémákat - olvasható a BofA-ML csütörtökön megjelent anyagában. A fentiek miatt az amerikai befektetési bank szakértői középtávon ugyan továbbra is optimisták a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés