Előfizetői tartalom

Hiába minden jó hír, az elemzők nem hisznek a forintban

Portfolio
Az elmúlt egy hétben több jó hír is érkezett a forinttal kapcsolatban, hiszen egyrészt a Fitch felminősítése után Magyarország visszakerült a befektetésre ajánlott kategóriába az egyik nagy hitelminősítőnél, másrészt az MNB jelezte, hogy lezárta kamatvágási ciklusát. Mindezek ellenére a forint csak mérsékelten tudott erősödni, és az elemzők a következő időszakban sem számítanak sok jóra a magyar deviza szempontjából.

Összességében 0,2 százalékkal tudott erősödni a forint egy hét alatt az euróhoz képest, ami meglehetősen visszafogott teljesítmény azt követően, hogy a Fitch végre felminősítette Magyarországot, az MNB pedig 0,9%-nál lezárta kamatcsökkentési ciklusát, pedig egyesek már fél százalékos alapkamatot vizionáltak. Ráadásul a héten a nemzetközi hangulat is viszonylag jó volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés