Előfizetői tartalom

Nyárra megint fejfájást okozhat Matolcsyéknak a túl erős forint

Portfolio
Komoly változásokon megy keresztül a magyar kötvénypiac, mivel szép lassan az összes olyan tényező eltűnik, ami az elmúlt években lefelé nyomta a hozamokat - olvasható az OTP Bank elemzésében. A következő hónapokban két fontos kérdés állhat az MNB és a kormány előtt: hogyan tudják tovább ösztönözni azt, hogy a külföldiek kivonuljanak a magyar piacról és ki tudja megvenni az általuk esetlegesen piacra dobandó kötvénymennyiséget. Vagyis akármennyire is lezártnak tekinti a rendszerszintű átalakításokat a jegybank a piacon, könnyen lehet, hogy nyáron ismét a nem konvencionális eszközökhöz kell majd nyúlnia.

Nyáron jöhet a nagy durranás a piaconAz utóbbi években a hazai átalakulás, a jegybank önfinanszírozási programja mellett a globális tényezők is segítették azt, hogy történelmi mélységbe csökkenjenek a magyar hozamok. Most azonban úgy tűnik, hogy a Fed egyre inkább rászánja magát a kamatemelés folytatására, míg Európában kifogyni látszik a monetáris lazítás muníciója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés