Előfizetői tartalom

Beszakadt a 12 hónapos kincstárjegy aukciós hozama

Portfolio
Nem volt erős a vételi érdeklődés a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción, így az Államadósság Kezelő Központ a tervezett 30 milliárd forint helyett csak 25 milliárd forintnyit értékesített 0,59%-os átlaghozam mellett. Ez érdemi süllyedés a két héttel ezelőtti legutóbbi kibocsátás átlaghozamához képest, és ezen tetten is érhető az MNB lépéssorozata.

A jegybank irányadó eszközének mennyiségi korlátozása, a likviditás (rövid futamidejű) állampapírok felé terelése a mai 12 havi DKJ-aukción nem igazán látszott meg, így a két héttel ezelőtti erős kereslet a jelek szerint csak egyszeri alkalom volt. Az akkori 123 milliárd forint helyett most csak 55,9 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés