Előfizetői tartalom

Indul a font zuhanásának második felvonása

Portfolio
A font összeomlásának még nincs vége - ezzel a címmel adta ki friss ajánlását a befektetőknek a Societe Generale csapata és amellett érvelnek, hogy az elmúlt hetekben csak egy átmeneti megnyugvást láttunk, és a brit jegybank most csütörtöki kamatdöntő ülése további fontesést fog majd kiváltani. Több nagy londoni bankház is arra számít friss elemzéseiben, hogy a következő hetekben folytatódhat a font esése, így ezt érdemes azoknak a magyaroknak is mérlegelniük, akik Nagy-Britanniában dolgoznak, fontban halmoztak fel megtakarítást, vagy rendszeresen utalnak a magyar családtagoknak, de eddig abban reménykedtek, hogy a font majd a Brexit-népszavazás után idővel talpra fog állni. A Brexit-népszavazás utáni napokban már összeszedtük azokat a tényezőket, amelyek a font tartós gyengélkedése felé mutattak, és ez eddig helyt állónak is bizonyult:

Kapcsolódó cikkünk2016.06.26Még csak a zuhanás kezdetét láttukCsütörtökön indulhat az újabb fontesésA Brexit-szavazás után azonnal 8-9%-kal zuhant a font a dollárral szemben, de az elmúlt hetekben beragadt az 1,30-1,34 közötti sávba, azaz egyfajta egyensúlyi helyzetet sugall most az árfolyam. Rövidesen azonban újabb fontzuhanás indulhat, mert a piac még nem teljesen tükrözi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés