Előfizetői tartalom

Innentől akár pénz nélkül is kihúzza az évet Magyarország

Az első három negyedév kiemelkedő értékesítése miatt az év végén akár kötvényeladás nélkül is biztosítva lenne Magyarország finanszírozása. Ugyan az első három negyedéves aukciós értékesítés még csak 76,3 százalékon áll, azonban a részletekből kiderül, hogy ez jórészt két futamidő visszafogásának köszönhető. Ráadásul a lakosság érdeklődése ugyan alábbhagyott, de még mindig hónapról hónapra növekedni tud a háztartások állománya. Ezzel pedig a lakossági eladás már bőven túlteljesítette az egész éves célt, így valójában a negyedik negyedéves kibocsátás már csak hab lesz a tortán.

Szépen pörögtek idén eddig az aukciókAz év első kilenc hónapjában az aukciókon és az úgynevezett nem kompetitív tendereken összesen 1430,1 milliárd forintnyi kötvényt értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), ami a teljes éves terv 76,3 százaléka. Ha azonban alaposabban szemügyre vesszük az adatokat, akkor kiderül, hogy két típus rontotta az adatokat: a változó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés