Előfizetői tartalom

Sikeres lehet Matolcsyék forintgyengítő hadművelete

Portfolio
Szinte mindenkit sikerült meglepnie kedden az MNB monetáris tanácsának azzal, hogy további lazítást lengettek be. Az utóbbi hetekben már szóba került, hogy a jegybank a forint erősödésének megfékezése érdekében további lépésekre szánhatja el magát, az elemzők szerint hamarosan sikerülhet is visszaterelni a 310-315-ös sávba a magyar devizát.

Érezhetően gyengült a forint azt követően, hogy kedden az MNB monetáris tanácsa utalást tett arra, hogy az inflációs cél elérése érdekében kész akár tovább lazítani a monetáris kondíciókon. Eddig a jegybank tartotta magát ahhoz, hogy a 0,9 százalékos alapkamathoz már nem akarnak nyúlni, azonban a mostani kommunikációval már a további kamatcsökkentések lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés