Előfizetői tartalom

Négyhavi tündöklésnek vetett véget Trump - Magyarország is megérzi

Portfolio
Sorozatban 18 egymást követő héten ömlött be a tőke a külföldiek felől a feltörekvő kötvénypiacokra, de Donald Trump keddi győzelmével ez hirtelen megfordult és a következő hetekben további tőkekivonás valószínű - mutat rá péntek este kiadott elemzésében az UniCredit Research. A széljárás megfordulása szerdától már a magyar kötvénypiacon is érződött, de a bank londoni elemzői szerint a mi térségünk viszonylag jól átvészelheti az esetleges vihart, mert nem olyan szorosak az amerikai külkereskedelmi kapcsolataink és az Európai Központi Bank továbbra is rendkívül laza monetáris politikája is felfoghatja a hullámokat.

Az EFPR adatai szerint a november 9-ig tartó egy hét alatt 73 millió dollárnyi nett tőkekiáramlás történt a feltörekvő államkötvény piacokon, ami bár nem nagy, de mégis jelentőségteljes, hiszen 18 egymást követő heti nettó tőkebeáramlást követett. A szerda esti állapot már tükrözi a Trump megválasztására adott reakciót, ami elsősorban az új elnök lépéseivel, gazdaságpolitikájával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés