Előfizetői tartalom

Ellentétes erők tépik szét a magyar kötvénypiacot

Portfolio
Több mint egy éve nem látott szintre nőtt a magyar hozamgörbe meredeksége, vagyis a leghosszabb és a legrövidebb állampapír hozama közti különbség. A folyamat oka, hogy a görbe két oldalára ellentétes erők hatnak, hiszen a rövid oldalon az MNB likviditásbővítése tovább nyomja lefelé a hozamokat, miközben a hosszabb papírokra elsősorban a nemzetközi folyamatok vannak hatással.

Rég láttunk ilyet a magyar kötvénypiaconTavaly szeptember óta nem látott szintre emelkedett az utóbbi napokban a tizenöt éves és a három hónapos magyar állampapírok kamatkülönbsége. Egészen pontosan 3,5 százalék fölé emelkedett ez a hozamkülönbség, ami a magyar hozamgörbe meredekségét jelenti. Ezzel összhangban az ÁKK által hivatalosan számított úgynevezett zérókupon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés