Előfizetői tartalom

Kirobbanó kereslet, mégis elszálló hozamok a kötvényaukción

Portfolio
A szokásosnál jóval magasabb kereslet mutatkozott a magyar kötvényekre az ÁKK csütörtöki aukcióján, különösen a hároméves papírok esetében volt kiemelkedő az érdeklődés, mely két és fél éve nem látott szintet jelentett. Az ötévesek is szépen fogytak, ennek köszönhetően összességében a tervezett 45 milliárd forinttal szemben 60,5 milliárdnyi kötvény kelt el. Ugyanakkor a hozamok jelentősen emelkedtek, amivel az aukciós jegyzés lekövette az elmúlt két hét másodpiaci folyamatait.

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárdos összegre egészen elképesztő, 129,5 milliárdos kereslet volt, aminél magasabbat 2014 májusa óta nem láttunk. Ezt látva az ÁKK 30 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget. Az átlaghozam 1,22 százalék lett a két héttel ezelőtti 1,2 százalék után, miközben szerdán még 1,29% volt a hároméves másodpiaci referenciahozam.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés