Előfizetői tartalom

Sorra dönti a csúcsokat a dollár, és ez még csak a kezdet

Portfolio
Szerda este komoly erősödésbe kezdett a dollár az euróval szemben, így csütörtök reggelre az 1,05-ös szint alá esett a jegyzés. Ezzel párhuzamosan az amerikai deviza szinte minden globális versenytársával szemben erősödni kezdett, mivel a befektetők újra elkezdtek hinni abban, hogy a Fed tud és akar kamatot emelni.

A Fed Nyíltpiaci Bizottsága szerdán egy év után 25 bázisponttal emelte az alapkamatot, ami rögtön meghozta a dollár sokak által várt erősödését. Az amerikai deviza az euróval szemben fillérekre volt a 15 éves csúcsától 1,05 alatt, míg a forinttal szemben újabb évtizedes rekordot döntött, hiszen a kétezres évek eleje óta nem volt példa 300 feletti árfolyamra.A dollár-forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés