Előfizetői tartalom

Trump kezében idén a devizapiac sorsa

Portfolio
Várhatóan 2017-ben is a világ nagy jegybankjainak döntései mozgatják majd elsősorban a fejlett devizák piacát. Az év egyik legfontosabb fejleménye a korábban sosem látott széttartás lehet a Fed és az EKB politikája között. Ez elvileg elhozhatja a dollár további erősödését, de a tavalyi év utolsó napjaiban láthattuk, hogy törékeny az amerikai deviza ereje. A három legjelentősebb jegybank esetében Donald Trump új amerikai elnök politikája döntheti el az irányt, így a dollár mellett az euró és a jen sorsa is nagyban függ attól, mit valósít meg ígéreteiből a politikus.

Ezekre a dátumokra érdemes figyelniAz év elejére az összes jegybank publikálta idei kamatdöntéseinek eredményét. A Fed, az EKB és a Bank of Japan esetében az alábbi időpontokra lesz érdemes figyelni:Ehhez annyit érdemes hozzátenni, hogy a Fed esetében minden második ülés (márciusban, júniusban, szeptemberben és decemberben) után frissíti majd a jegybank makrogazdasági prognózisát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés