Előfizetői tartalom

Furcsa dolog történt a dollárral, leütötték a fontot

Portfolio
Bár ma délután hirtelen a duplájára, közel 70%-ra ugrott a márciusi Fed kamatemelés piacon árazott esélye, ez nem volt képes erősíteni a dollárt a vezető devizákkal szemben, ami nagyon furcsa. Közben Donald Trump éjjeli beszédére, a nagy beruházási ígéretekre és a mai konjunktúra adatokra szárnyaltak ma a részvénypiacok, így a német DAX-index kétéves csúcsra, a vezető amerikai indexek pedig új történelmi csúcsra ugrottak. A forintra nem igazán hatott a külföldi jókedv, az euróval szemben stabilan erősebb szinten ragadt. Közben a font másfél hónapos mélypontra bukott a dollárral szemben.

A remek európai és amerikai konjunktúra-indexek, illetve az éjjeli Trump-beszéd ismét befűtött a részvénypiacoknak, sorra dőltek a csúcsok, illetve a régen nem látott szintek. A kockázati étvágy fokozódása, illetve a hirtelen duplára ugró rövid távú Fed-kamatemelés esélye azonban nem segített ma a dolláron, a főbb devizákkal szemben lényegében oldalazott csak.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés