Előfizetői tartalom

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot

Portfolio
Napon belül mintegy 2,5%-os szárnyast váltott ki tegnap az angol font dollárral, illetve 1,5%-os erősödést az euróval szembeni árfolyamában az a váratlan bejelentés, hogy előrehozott választásokat kezdeményez a brit kormányfő. Ez és a vele járó politikai felhatalmazás ugyanis jelentősen javítja egy gyors és mindkét félnek vállalható tartalmú Brexit-tárgyalási eredmény esélyeit, ami egyúttal az eurót is erősítette a dollár ellenében. Közben a borongós hangulatban a forint visszaesett idei mélypontjára az euróval szemben 314 közelébe, a cseh korona pedig láthatóan nem igazán tud élni azzal a szabadságával, amit két hete kapott vissza.

Több hullámban erősödött tegnap az angol font és végül szárnyalásba váltott a mozgás, hiszen a dollárral szemben 1,2580 körülről (itt történt a bejelentés) estére egészen 1,29 fölé lendültek a jegyzések, majd az erős ellenállásba ütközve kicsit visszagyengült 1,2830-ig.Kapcsolódó cikkünk2017.04.19Elmarad a Brexit? Dehogy, más oka van az előrehozott választásnakAz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés