Új féléves csúcsra húzták a forintot
Deviza

Új féléves csúcsra húzták a forintot

Portfolio
A Fed tegnap esti jelzései hatására gyengült a dollár a főbb devizákkal szemben, és az elnyújtottabb kamatemelések üzenete ma több feltörekvő piaci deviza között a forintnak is jót tett. Délután a forint az euróval szemben 306,5-ig erősödött, ami immár féléves forintcsúcsot jelent, és ezzel párhuzamosan a dollárral szemben 274 alatt szintén féléves csúcs alakult ki.

Új féléves csúcsra húzták a forintot

Meglódult a forint a délutáni kereskedés során: az euróval szemben egészen 306,5-ig jutott, ami immár féléves forintcsúcsnak számít. Közben a lengyel zloty is 21 hónapos csúcsát teszteli az euróval szemben, azaz nemcsak a forintnak kedvezett a Fed felőli üzenet, hanem több régiós devizának is. Közben a Reuters gazdasági csúcstalálkozóján

mind a lengyel, mind a magyar jegybanki döntéshozók azt jelezték, hogy kitartanak a laza monetáris politika mellett, kamatemelés belátható időn belül nem várható, így ez az üzenet és a gyenge dollár feltörekvő kötvénypiaci befektetőket terelhetett ezekre a piacokra és ez is fontos ok lehet a forint mostani erősödése mögött.

A mai államkötvény aukciókon erős kereslet látszott, a 10 éves átlaghozam 2,99%-os lett, azaz a magyar hozamkörnyezet az utóbbi időben jelentősen süllyedt (az alacsony kamatok tartós ígérete vonzó lehet a külföldi kötvénybefektetőknek).


A dollár gyengélkedése mellett a forint erősödése együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint árfolyam 273,5 körülig bukott, ami újabb féléves forintcsúcsot jelent.


Új csúccsal kacérkodik a forint a jó hangulatban

A Fed tegnap esti jelzései javították a fejlett részvénypiaci hangulatot (új történelmi csúcsok Amerikában) és vele párhuzamosan a feltörekvő piaci devizákat is erősítették. Az euró még mindig 1,12 felett mozog a dollárral szemben, a forint pedig délután kissé erőre kapott az euró ellenében: 308,5-ről 307,5-ig erősödött, 2,5 havi csúcsközelbe. Emiatt a dollár/forint jegyzések is féléves mélypontnál, 274 közelében ingadoznak.


Amint az alábbi ábrán látszik: a forint mellett a többi régiós devizának is jót tett, hogy a Fed a júniusra várt kamatemelés után elnyújtott szigorításra készül, illetve csak lassú ütemben tervezi leépíteni kötvényeit.


Meg sem rezdült a forint Orbán bejelentésére

A dollár továbbra is szenved az euróval szemben, a jegyzések 1,1240 közelében járnak, azaz féléves mélypont közelében. Közben ma délelőtt újabb költségvetési kihatással is járó családtámogatási intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor, de ezekre egyelőre nem reagált a forint az euróval szemben, 308,2 körül ragadt. A dollár gyengélkedése és a forint stabilitása miatt a dollár/forint kurzus visszasüllyedt 274-ig, azaz féléves forintcsúcsot látunk.


Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése, örülhetnek a családok!

Orbán Viktor a Családok Budapesti Világtalálkozóján ismertette a kormány legújabb akciótervét, a demográfiai program pontos elemeit, amelyről a szerdai kormányülésen született döntés. Előrevetítette a családi adókedvezmény emelését a kétgyermekesek esetében, és eddig nem hallott hitelelengedést is bejelentett a kormányfő. Tovább a cikkhez

Újra féléves csúcsközelben a forint

Bár közel van a következő kamatemelés, de azt követően nem fogunk sietni az újabb lépésekkel és a felvásárolt hatalmas kötvényállományt is csak lassan, fokozatosan építjük le - lényegében ezeket az üzeneteket lehetett kiolvasni a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről tegnap este közzétett jegyzőkönyvből.

Éppen ez a lassan szigorodó monetáris politika volt az, ami újra gyengítette a dollárt a főbb devizákkal: az euró ellenében az 1,1170 körüli kurzus újra 1,1240 körülig emelkedett ma reggelre. Tegnap 1,1260 körül volt a dollár féléves mélypontja, tehát közel járunk ehhez.Újra féléves csúcsközelben a forint

Az, hogy a Fed nem szigorít gyorsan, kedvező kép a forint számára is, így az euróval szemben megőrizte 2,5 havi csúcsközeli helyzetét 308,1 körül a bankközi piacon.Újra féléves csúcsközelben a forint

A dollár újbóli gyengélkedése és a forint ereje együttesen oda vezetett, hogy a már északnak tartó dollár/forint kurzus újra süllyedt, sőt a jegyzések csaknem visszaestek a pár napja megjárt 274-es szintig (274,5 körül járunk ma reggel), azaz újra féléves csúcsközelben van a forint.Újra féléves csúcsközelben a forint

Címlapkép forrása: AFP Fotó

cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Huawei
kinaielnök
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forintdevizaárfolyam