Deviza

Lassan erőre kap a dollár Yellen szavaira

Portfolio
Az amerikai inflációs adat délutáni megjelenése kavarta fel az állóvizet a devizapiacokon. este pedig a Fed kamatdöntése után fordult a hangulat.

Majdnem ledolgozta délutáni esését a dollár

Mostanra megint 1,12 környékére erősödött a dollár, gyakorlatilag ugyanott jár, ahol délután az inflációs adat előtt, igaz közben nagy utat járt be.


Yellen szavaira vették meg a dollárt

A Fed elnöke további részleteket árult el a mérleg tervezett leépítéséről, a hírekre pedig a dollár lassú erősödésbe kezdett.


Még emésztik a döntést

Vegyesen értékelik a befektetők a Fed lépéseit, ennek megfelelően az euró-dollár jegyzés alig mozdult el, most 1,125 körül jár. hamarosan jönnek Janet Yellen szavai, melyek hozhatnak még némi mozgást.


Megvetné a lábát a dollár, de ehhez a Fed is kell

A délutáni amerikai inflációs adat hatása után próbál stabilizálódni a dollár az euróval szemben. Ahhoz azonban, hogy megforduljon az irány, a Fed este nyolckor érkező döntésére is szükség lesz.


Így készülünk a Fedre, tovább kapaszkodott a forint

Alig két órával a Fed döntése előtt a forint már 305,7 körül jár az euróval szemben, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál. Ennél is sokkal látványosabb a dollárral szembeni teljesítmény, hiszen 0,8 százalékkal 271 környékére tudott kapaszkodni a forint, ami azért lényeges, mert ez egyéves csúcsot jelent a magyar deviza szempontjából.


A fenti hosszabb idősoron jól látszik a forint egyéves csúcsa, a mai látványos erősödésre azonban ez sokkal szemléletesebb:


Tart a forint ereje

Nap végéig kitartott a forint ereje, az euróval szembeni árfolyam a 306-os szint alatt tudott maradni.


272 forint alatt a dollár

A dollár gyengélkedése a forinttal szemben is érezhető, a jegyzések a 272-es szint alá is benéztek. Ez tavaly októberi mélypont.


Kellemetlen meglepetés az amerikai inflációban

Májusban éves bázison 1,9%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami váratlan lassulást jelentett az áprilisi dinamikához képest. Ami még érdekesebb, hogy az éves maginflációs index értéke 1,7%-ra csökkent, amire két éve nem volt példa. Tovább a cikkhez

Szárnyal a forint is

A dollár gyengülése jót tett a régiós devizáknak, a forint újabb lendületet vett. Az euróval szembeni kurzusa átlépte a 306-os határt.


Ezzel tavaly november óta nem látott forintcsúcsról beszélhetünk.Repül az euró

Nagyot rántottak az EUR/USD kurzusán szerda délután, miután az amerikai fizetőeszköz hirtelen gyengülésbe váltott a vártnál alacsonyabb maginflációs mutató hatására.


Nincs megállás, új csúcson a forint

A kedd délutáni forintlendület után ma reggel újabb héthavi csúcsot ért el a forint az euróval szemben, a jegyzések 306 alá is "benéztek", így a dollárral szemben is héthavi csúcsközelbe kapaszkodott vissza a magyar fizetoeszköz. Ma a Fed esti kamatdöntése és a közleménye, illetve az ezt követo sajtótájékoztató lesz a legfontosabb esemény a piacokon.

Kedd délután határozott erősödést láttunk a forintnál és amint este megírtuk: a 306 közeli euróárfolyam azt jelenti: most a legolcsóbb a nyaraláshoz az euró. Azóta ma reggel minimálisan tovább tudott erősödni a forint, néhány jegyzés 306 alatt is járt.Nincs megállás, új csúcson a forint

Amint az alábbi ábrán látjuk: technikai elemzési szemmel a 305-ös szint körülig nem igazán látunk erősebb támasz zónát azután, hogy az enyhén csökkenő trendcsatornából most kitört lefelé az árfolyam.Nincs megállás, új csúcson a forint

A régiós devizáknál nem volt tegnap délután ilyen hullámszerű erősödés, a zloty stagnált. A utóbbi egy hónapot nézve a forint a jobban teljesítők közé tartozik, igaz még ez is csak 1%-os erősödést jelent.Nincs megállás, új csúcson a forint

Az euró/dollár árfolyam napok óta az 1,12-es szint körül ragadt, a befektetők kivárnak a ma esti Fed kamatdöntés előtt. A berajzolt vonalak alapján az látszik, hogy ha folytatódik az euróerősödés (dollárgyengülés), akkor első körben az 1,1270-es tetőt kell felfelé átvinni, lefelé viszont először az emelkedő trendvonalba, majd egy vízszintes támaszba ütközne bele az árfolyam 1,1120 körül.Nincs megállás, új csúcson a forint

A forint erősödése és a dollár gyengélkedése együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések 273 alá visszasüllyedtek, azaz nagyon közelítünk itt is ahhoz (272,4 alatt történne meg ez), hogy új héthavi forintcsúcsról beszélhessünk.Nincs megállás, új csúcson a forint
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint191231