Deviza

Befulladt a 3 éves magyar kötvényaukció

Portfolio
A 15 milliárdos keretösszeggel meghirdetett 3 éves magyar államkötvény aukcióra mindössze 6,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett ma, ezért az Államadósság Kezelő Központ úgy döntött, hogy inkább egyetlen fillérnyit sem ad el ebből a papírból. Ezt azért is tehette meg, mert közben a két másik (5 és 10 éves) kötvényünkre intenzív volt a vételi érdeklődés, így a ráemelésekkel végül közel annyi forrást tudott bevonni a két papírból már délelőtt (34,5 milliárdot), mint amennyit a háromból összesen akart (40 milliárd). Aztán a délutáni tendereken még néhány milliárd forintnyi forrást szintén sikerült bevonni.
Az ÁKK ma a 2020/C papírból 15 milliárd forintnyit hirdetett meg a délelőtti aukción értékesítésre, de végül csak 6,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett be és ezt látva az ÁKK végülis egyetlen fillérnyit sem fogadott el. A két másik kötvénynél viszont az intenzív érdeklődés mellett a meghirdetettnél több kötvényt értékesített.

A 2022/B sorozatból a meghirdetett 15 milliárd forintnyira közel 31 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyekből 20 milliárd forintnyit fogadott el 1,71-1,79% között szóródó hozamok mellett, az átlaghozam pedig 1,75% lett. A délutáni nem-kompetitív tenderen ezen hozamszint mellett még további 4,7 milliárd forintnyit adott el ebből a papírból az ÁKK.

A 2027/A-ból a 10 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 17,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyekből 14,5 milliárd forintnyit fogadott el az adósságkezelő 3,06% és 3,10% között szóródó hozamok mellett, 3,09%-os átlaghozam mellett. A délutáni nem-kompetitív tenderen ezen átlaghozam mellett még további 1,35 milliárd forintnyi papírt tudott eladni az ÁKK.

A magyar állampapírpiaci folyamatokkal, a forintalapú papírok elmúlt hónapokbeli intenzív hozamcsökkenésével és a külföldi befektetők szemében látható vonzerővel éppen ma reggeli cikkünk foglalkozott. A jelek szerint a nagyon mélyre süllyedő 3 éves hozam miatt ezen papír iránt alacsony az érdeklődés az aukción, a befektetők kénytelenek a hosszabb futamidők felé mozdulni, hogy magasabb hozamok mellett tudják befektetni a pénzüket. Éppen ez egyébként az MNB célja a piacra terelt sok likviditással.

Befulladt a 3 éves magyar kötvényaukció
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
forint200212