Előfizetői tartalom

Októberben dönthet az EKB a pénzpumpa lassításáról

Portfolio
Miután a tegnapi kamatdöntési sajtótájékoztató hatására jelentősen erősödött az euró, máris jött egy szándékos kiszivárogtatás az Európai Központi Bank részéről: nem a piacok által eddig várt szeptemberi, hanem csak az októberi ülésen dönthet majd a jegybank az eszközvásárlási program visszafogásáról. Ezzel is próbálta tehát tartósan laza monetáris politika fenntartásának szándékát sugallni az EKB, de ez most sem sikerült: az euró meg sem mozdult rá: kétéves csúcson ragadt a dollárral szemben.

Amint rámutattunk: bár nem mondott semmi különöset tegnapi kamatdöntési sajtótájékoztatóján Mario Draghi EKB-elnök. Csupán azt jelezte, hogy ősszel dönthetnek majd a havi 60 milliárd eurós eszközvásárlási program visszafogásáról (a piaci konszenzus eddig is szeptember volt), de erre mégis vad szárnyalást produkált az euró. A dollárral szemben ma délelőttre már 1,1680-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés