Előfizetői tartalom

Azóta nem láttunk ilyet a svájci franknál, mióta 2015-ben majdnem bedöntötte a világot

Portfolio
Az árfolyamküszöb 2015. januári, nagy piaci felfordulást okozó elengedése óta nem volt ilyen gyenge a svájci frank az euróval szemben. Bár az eurózóna javuló kilátásai és a svájci jegybank folyamatos devizavásárlásai miatt úgy tűnik, hogy végre teljesülhet a helyi döntéshozók gyengébb frank iránti vágya, nem árt azért óvatosnak lenni. Már csak azért sem, mert óriási időzített bombán ül a svájci jegybank, amelynek hatástalanítása később még sok pénzébe kerülhet az adófizetőknek.

Két és féléves csúcsKirobbanó formában van az idén az euró, ami a svájci frankkal szembeni árfolyamban is érezteti a hatását. Az euró-frank kurzus szűk hét hónap alatt közel 5%-ot emelkedett, a héten pedig áttörte az 1,12-es szintet is: ennél magasabban utoljára az 1,2-es árfolyamküszöb 2015. január 15-ei elengedésekor tartózkodott.A frank legutóbb most kedden kezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés