Életjeleket mutatott ma a forint
Deviza

Életjeleket mutatott ma a forint

Portfolio
A hétfő és keddi kereskedés során mutatott rendkívül kicsi elmozdulások után ma már 1 egységnyi "távolságot" is bejárt a forint euróval szembeni árfolyama a bankközi piacon. Közben a dollár tovább erősödött az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések kissé 260 fölé lendültek délutánra. A vártnál gyengébb magyar GDP-adatra nem volt érdemi forintreakció délelőtt:
Délelőtt egy EKB-s kiszivárogtatás ütötte meg az eurót a dollárral szemben, mivel a jelzés szerint Mario Draghi EKB-elnök nem fog szót ejteni őszig a jegybank eszközvásárlási programja visszafogásával kapcsolatos témáról, azaz a jövő heti amerikai Jackson Hole-ban rendezett konferencián sem. A jelzés abba az irányba mutat, hogy az EKB még a pénznyomtatási program visszafogásának üteme bejelentésével is kivár, nemhogy a program elindításával. Éppen emiatt az euró/dollár jegyzések 1,1750 körülről 1,17 alá estek azonnali reakcióként, majd a nap hátralévő részében érdemi mozgás nem volt.

Életjeleket mutatott ma a forint
Közben a forint az euróval szemben ma már "életjeleket" mutatott a hétfő-keddi csaknem mozdulatlanság után, hiszen a korábban bejárt 304-304,5 körüli tartományon mindkét irányba kilépett, így csaknem egy egységnyi távolságot bejárt. Kora este azonban továbbra is a sáv közepe környékén álltak a jegyzések.

Életjeleket mutatott ma a forint
A napos grafikon szerint a múlt heti forintgyengülés nem véletlenül állt meg 306 körül, ott húzódott a berajzolt szűkülő háromszög alsó szára, ami ellenállásként funkcionált az árfolyamban és onnan le is pattant.

Életjeleket mutatott ma a forint
A forint minimális mozgásai mellett jól látszik, hogy az észak-koreai feszültség enyhülésével a régió többi devizája (ami múlt héten megsínylette a hangulatromlást) szépen erősödnek vissza az euróval szemben.

Életjeleket mutatott ma a forint
A dollár mai további (euróval szembeni) erősödése és a forint stabilitása mellett a dollár/forint jegyzések ma újra a 260-as szint fölé lendültek kicsit.

Életjeleket mutatott ma a forint
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1071775348