Nem hagyja magát a forint, újra lendületbe jött
Deviza

Nem hagyja magát a forint, újra lendületbe jött

Portfolio
Szerda este még gyengítette a dollárt az euróval szemben az a tény, hogy a Fed kamatdöntési jegyzőkönyve továbbra is megosztottságot jelzett a döntéshozók között a kamatemelési sorozat folytatását és időzítését illetően, de csütörtökön fordult a hangulat és újra lendületbe jött a dollár. Közben délelőtt a forint kissé gyengült az euróval szemben, de délutánra összeszedte magát és a helyzet estére sem romlott.

Tartotta magát a forint

A csütörtöki délutáni erősödést követően este kitartott a forint ereje, az euróval szembeni jegyzés stabilan a 304-es szint alatt maradt.


Nem hagyja magát a forint, újra lendületbe jött

A délelőtti forintgyengülés után délután újra "összeszedte magát" és immár újra 303,7 körül látjuk az euróval szembeni jegyzéseket. Augusztus elején 303-ig tudott erősödni a forint, ott azonban 2,5 éves csúcsáról lefordult és a múlt heti észak-koreai aggodalmak mellett 306-ig gyengült. Onnan kapaszkodott vissza fokozatosan, igaz e hét első felében lényegében már csak oldalazott 304-304,5 között. A dollárral szembeni jegyzések 259,5-ig visszasüllyedtek.


A régiós devizák a forintnál jobban erősödtek az utóbbi napokban, igaz a megelőző napokban nagyobb gyengülést szenvedtek el.


Újra erősödik a dollár, megbillent a forint

Úgy tűnik, kezdi túltenni magát a piac azon, hogy a Fed tegnap esti kamatdöntési jegyzőkönyve továbbra is megosztottságot jelzett a döntéshozók között a kamatemelési sorozat folytatását és időzítését illetően. Ma ugyanis 1,1780-ról fokozatosan 1,17-ig visszaerősödött a dollár az euróval szemben. Amennyiben az 1,1690 körüli támaszzóna elesik, az 1,16 körüli következő erősebb támasz zónáig eshet süllyedhetnek a jegyzések.


Közben délelőtt a forint megbillent kicsit: a 304 körüli jegyzések 304,7-ig ugrottak, most 304,5 körül jár a kereskedés a bankközi piacon.


A dollár erősödése és a forint gyengülése miatt a dollár/forint jegyzések a reggeli 258,8-ról 260,2-ig ugrottak.


Most menj Londonba várost nézni! - 4 éve nem volt ilyen olcsó a font

A tavaly őszi villám összeomlást leszámítva 4 éve nem volt olyan erős a forint az angol fonttal szemben (333 körül), mint most, így aki még egy nyár végi angliai "kiruccanásban" gondolkodik, az a szokásosnál jóval olcsóbban is megúszhatja ezt. Mindez mögött természetesen a Brexit és annak negatív hatásai állnak, miközben a forint nagyon jól tartja magát.

Amikor tavaly októberben egyre világosabbá vált, hogy a hard-Brexit forgatókönyve válhat valósággá Nagy-Britannia számára, néhány nap alatt 360-ról 330 közelébe szakadt a font forinttal szembeni árfolyama, sőt egyik hajnalban egy villámösszeomlás is bekövetkezett, amelynek jegyében a font az összes devizával szemben rövid időre csúnyán beszakadt, majd talpra állt. Ez jól látszott a forinttal szemben is, de valójában csak keveseket érintett Magyarországon, hiszen hajnalban történt a 330 alá szakadás.Most menj Londonba várost nézni! - 4 éve nem volt ilyen olcsó a font

Ha ettől a mozgástól eltekintünk és az angliai utazásra készülők fejével gondolkodunk, akkor azt látjuk, hogy valójában 4 éve nem volt ilyen erős a forint az angol fizetőeszközzel szemben, mint most. Sőt, ha csak néhány egységet tovább tudna erősödni a forint a fonttal szemben, akkor máris 5-6 éves forintcsúcsokról beszélhetnénk 330 alatti árfolyam mellett. Amióta a napokban előjöttek a britek azzal az ötlettel, hogy a 2019. márciusi uniós kilépés után még egy-két évig tagjai szeretnének maradni a vámuniónak (amit inkább kétkedve fogadtak Brüsszelben), a font újra esik, és a tegnap közzétett előzetes második negyedéves brit GDP-adat is jól mutatja, hogy trendjében lassulóban van a brit gazdaság a nagyfokú bizonytalanság és az üzleti szektor óvatossága miatt.Most menj Londonba várost nézni! - 4 éve nem volt ilyen olcsó a font

A forint egyébként az euróval szemben napok óta 304-304,5 körül mozog, augusztus elején 303 körül is járt, ami akkor 2,5 éves forintcsúcsot jelentett, tehát nagyon jól tartja magát a magyar fizetőeszköz.Most menj Londonba várost nézni! - 4 éve nem volt ilyen olcsó a font

A dollár tegnap még a Fed-jegyzőkönyv közzététele előtt visszagyengült az euróval szemben 1,17-ről 1,1750-ig, majd a jegyzőkönyv hatására 1,18 közelébe, így a dollár/forint kurzus ismét 259 alá bukott a bankközi devizapiacon.Most menj Londonba várost nézni! - 4 éve nem volt ilyen olcsó a font

Címlapkép forrása: Shutterstock

koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint191231