Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot
Deviza

Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot

Portfolio
A délelőtti stabilitás után késő délutánra új 2,5 éves csúcsra, a kerek 1,20-as szint közvetlen közelébe kapaszkodott az euró a dollárral szemben, így a dollár szenvedése miatt újabb 2,5 éves csúcsra kapaszkodott vele szemben a forint 254 közelében.
Ma a forint "elfelejtett" mozogni az euróval szemben, végig a 304-es szint közvetlen közelében ragadtak a jegyzések a bankközi piacon. Ez azt jelenti, hogy a múlt csütörtöki MNB szóbeli intervenció után nem indult újabb folyamatos forinterősödés, legalábbis egyelőre.

Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot
A múlt csütörtöki jegybanki jelzés a grafikonon valószínűleg kijelölte az árfolyam lokális mélypontját kissé 302 alatt, az tehát fontos technikai támasz lenne, ha a forint újra erősödni kezdene.

Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot
Az euró/dollárnál is szokatlan stabilitást láttunk kora délutánig, aztán kora estére 1,1960 fölé kapaszkodott az euró, ami új 2,5 éves csúcsnak számít. Ebben a múlt pénteki amerikai jegybankári konferencián elhangzott Fed-elnöki és EKB-elnöki beszédek tartalmának (illetve a nem érintett témákból levont piaci következtetések) bizonyára szerepe lehetett: Janet Yellen még nem vázolta a Fe mérlegfőösszeg leépítésének menetrendjét, míg Mario Draghi nem emelte fel szavát az elmúlt hetekben megdrágult euró ellen.

Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot
A forint stabilitása és a dollár újabb gyengülése együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések 254 közelébe süllyedtek kora estére, ami újabb 2,5 éves forintcsúcsnak számít. Közelít tehát az árfolyam a technikai elemzési szempontból lényeges támasz zónához, ami 250-252 között húzódik.

Új 2,5 éves csúcsra tolták a forintot
Címlapkép forrása: MTI Fotó Komka Péter
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forintdevizaárfolyam