Előfizetői tartalom

Őrület, amit az euró csinál - Közeleg a vége?

Portfolio
Nagy lendülettel vitte át kedden az 1,20-as lélektani szintet az euró-dollár jegyzés, így az év eleje óta már majdnem 15%-kal emelkedett. A múlt pénteki jegybanki nyilatkozatok a jelek szerint még jobban kiábrándították a dollár híveit, a következő hetekben azonban ismét tűzijáték jöhet, hiszen mindkét nagy jegybank kamatdőntő ülést tart, ráadásul fontos kérdésekről kell dönteniük.

Megállíthatatlan az euróKedden több mint két és fél év után először törte át az 1,20-as szintet az euró-dollár jegyzés, ezzel az év eleje óta már 14,5 százalékkal erősödött az európai deviza a dollárral szemben. Mindez azért érdekes, mert bő fél éve 1,04-1,05 körül még sokan várták azt, hogy paritásig erősödik a dollár. Aki pedig ezt a piacon is megjátszotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés