Előfizetői tartalom

Megnyugodott a forint, hanyatlik tovább a frank

Portfolio
A kedd délutáni hullámszerű erősödés óta stabil a forint az euróval szemben 308-nál, közben viszont az euró visszakapaszkodott 1,20 fölé a dollárral szemben és az euró ereje a svájci frankkal szemben különösen látványos: frank árfolyamküszöbének 2015 eleji elengedése óta nem volt ilyen erős, noha az észak-koreai feszültség miatt többek között a franknak elvileg erősnek kellene lennie.

Nagy nap a mai a globális monetáris politikában, hiszen a Fed ma jelenti be, hogy milyen elvek és stratégia mentén kezdi el leépíteni 4000 milliárd dollár fölé növelt mérlegfőösszegét, amely az eszközvásárlási program három hullámában nőtt meg az elmúlt évtizedben. Maga az irányadó ráta egyelőre a piac várakozása szerint nem változik, de decemberben már jöhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés