Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán
Deviza

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán

Portfolio
Szerda reggel sem mozdult érdemben a forint az euróval szemben, minimális gyengülés után 308 felett kezdi a napot a magyar deviza. Egyelőre a dollár piacán sem látunk jelentős mozgást, az utóbbi napok erősödése után kivár az amerikai deviza.
A forint 308,2 közelében volt az euróval szemben ma reggel, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 262 közelében járt a magyar deviza, míg a svájci frank 267,7 forintba került. A forint az utóbbi napokban befagyott 308 körül , innen talán a jövő héten tud kimozdulni, hiszen kedden kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, mely tovább lazíthat a monetáris kondíciókon, ami elvileg a forint gyengülésével kellene, hogy járjon.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán
A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

Az euró-dollár piacon egyelőre nem látunk nagy elmozdulást, 1,1767 körül stagnál a jegyzés. Ez talán a jövő hét második felében változhat, amikor csütörtökön majd kamatdöntő ülést tart az EKB, és várhatóan muszáj lesz valamit mondania az eszközvásárlási program jövőjéről. A japán jen reggel 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font mérsékelt erősödést mutat.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán
A ma megjelenő makroadatok közül említést érdemes a Fed Bézs könyve, de a befektetők várhatóan elsősorban a jegybanki megszólalásokra figyelnek majd. Délelőtt megszólal Mario Draghi EKB-elnök, majd magyar idő szerint este a Fed oldaláról érkeznek nyilatkozatok. Magyar szempontból fontos lehet még este az a zártkörű vacsora, melyen Jean-Claude Juncker a V4-országok vezetőivel igyekszik tisztázni a vitás kérdéseket.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
deviza trader forint árfolyam kereskedő