Előfizetői tartalom

Jó erőben készül a Moody's döntésére a forint

Portfolio
Bár a spanyol kormány tegnap megelégelte a katalán tartomány függetlenségi törekvéseit és az autonómia felfüggesztését kezdeményezte, ez nem viselte meg tartósan sem a részvény- sem a devizapiacokat, az euró például egyhetes csúcsra kapaszkodott a dollárral szemben estére. Ma reggel sem látszanak nagy mozgások, az EU-csúcsról eddig megjelent információk sem adtak okot erre. Ma késő este jön a Moody's felőli magyar hitelminősítői felülvizsgálat, ami alap esetben szintén nem kavarja fel az állóvizet, de azért nem lehet kizárni egy kedvező hitelminősítői lépést.

A katalán függetlenségi törekvések alkotmányjogi blokkolása tegnap csak fél órára okozott esést az európai részvénypiacokon, illetve az euró árfolyamában, aztán gyorsan fordult a hangulat, és 1,1860 körül új egyhetes csúcsra értek a jegyzések. Ma reggel ehhez képest kis eurógyengülés látszik 1,1820 körül. A hétvégén lehetnek még izgalmak a katalán ügyben, szombaton...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái