Deviza

Jó erőben készül a Moody's döntésére a forint

Portfolio
Bár a spanyol kormány tegnap megelégelte a katalán tartomány függetlenségi törekvéseit és az autonómia felfüggesztését kezdeményezte, ez nem viselte meg tartósan sem a részvény- sem a devizapiacokat, az euró például egyhetes csúcsra kapaszkodott a dollárral szemben estére. Ma reggel sem látszanak nagy mozgások, az EU-csúcsról eddig megjelent információk sem adtak okot erre. Ma késő este jön a Moody's felőli magyar hitelminősítői felülvizsgálat, ami alap esetben szintén nem kavarja fel az állóvizet, de azért nem lehet kizárni egy kedvező hitelminősítői lépést.
A katalán függetlenségi törekvések alkotmányjogi blokkolása tegnap csak fél órára okozott esést az európai részvénypiacokon, illetve az euró árfolyamában, aztán gyorsan fordult a hangulat, és 1,1860 körül új egyhetes csúcsra értek a jegyzések. Ma reggel ehhez képest kis eurógyengülés látszik 1,1820 körül. A hétvégén lehetnek még izgalmak a katalán ügyben, szombaton lesz egy rendkívüli spanyol kormányülés, amin ténylegesen dönthetnek az autonómia felfüggesztésének kérdéséről. Előtte magyar idő szerint szombat hajnalban Janet Yellen Fed-elnök beszéde lehet még érdekes egy New York-i vacsorán a válság óta alkalmazott monetáris politika témájáról.

Jó erőben készül a Moody's döntésére a forint
A forint továbbra is erősebb szinteken ragadt az euróval szemben, sőt tegnap délután kicsit erőre is kapott, 307,5-ig visszaerősödött, ma reggel 307,8 körül jár a kereskedés. Az MNB jövő kedden újra kamatdöntésre készül, így érdekes lesz, hogy a hétfői munkaszüneti nap mellett is ezeken az erősebb szinteken marad-e a forint és ha igen, reagál-e erre valamilyen módon a jegybank.

Jó erőben készül a Moody's döntésére a forint
A forint ereje és a dollár euróval szembeni gyengélkedése együtt azt eredményezi, hogy 260 közelében jár a dollár/forint árfolyam, azaz háromhetes csúcson jár a forint.

Jó erőben készül a Moody's döntésére a forint
Címlapkép forrása: Shutterstock
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy