Előfizetői tartalom

Sosem adósodott el még ilyen olcsón 15 évre a magyar állam

Portfolio
Három forintalapú államkötvény aukcióját tartotta ma délelőtt az Államadósság Kezelő Központ és az összesen meghirdetett 50 milliárd forintnyi mennyiségre közel 115 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett be, amelyből végül 54 milliárd forintnyit fogadott el a kibocsátó. A 15 éves kötvénynél 2,8%-os átlaghozam alakult ki, amire még nem volt példa a leghosszabb futamidejű forintalapú aukciók történetében.

Az ÁKK a 2020/C kódszámú 3 éves kötvényből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg, 67,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett és ezt, illetve a visszafogott hozamelvárásokat látva végül 25 milliárd forintnyit fogadott el 0,58%-os átlaghozam mellett. Utóbbi 1 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamánál.A 2022/B...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés