Előfizetői tartalom

Még soha nem történt ilyen az euróval - Lehet a tavalyi őrületet fokozni?

Portfolio
Soha nem voltak ennyire optimisták az euróval kapcsolatban a nagybefektetők, legalábbis ez olvasható ki az év eleji határidős pozícionáltsági adatokból, a múlt héten ugyanis történelmi csúcsra emelkedett az euró dollárral szembeni erősödésére játszó spekulatív határidős pozíciók száma. Bár a nemrég elfogadott amerikai adóreform átmenetileg kordában tarthatja az euró erősödését, a szakértők többsége egyetért abban, hogy az eurózónás gazdasági kilátások javulásával párhuzamosan középtávon folytatódhat a közös európai fizetőeszköz menetelése, aminek a dollár sem fog tudni ellenállni.

Tavaly mintegy 13%-ot erősödve olyan szintre kapaszkodott az euró az amerikai dollárral szemben, ahol legutoljára 2015 januárjában tartózkodott. A közös európai fizetőeszköz elképesztő fordulatot produkált, ezzel pedig 2017 legnagyobb devizapiaci sztoriját szolgáltatta.Kapcsolódó cikkünk2017.12.30Olyat művelt idén az euró, ami 2003 óta egyszer sem sikerült nekiA folyamat mögötti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái