Most fordult a dollár?
Deviza

Most fordult a dollár?

Portfolio
Mind az euró/dollárnál, mind a dollárindexnél több olyan jelet is azonosíthatunk a grafikonon, amelyek egy már most zajló dollárfordulatra utalnak, amelyet a Fed idei kamatemelései meg is támogathatnak, igaz az Egyesült Államok fokozódó eladósodása épp ez ellen hat.
Tripla tetőt láthattunk az elmúlt egy hónapban az euró/dollár árfolyamban 1,25-1,2550 között, az utóbbi napokban pedig látványos a dollár erősödése 1,23 körülig. Az, hogy 1,25 felett elakadt az euró menetelése, nem meglepő annak tükrében, hogy egy erős ellenállási zóna mellett 1,26 közelében húzódik a 2014 közepi lokális csúcstól 2017 eleji lokális mélypontig bekövetkezett mozgás 61,8%-os Fibonacci korrekciós szintje. Ezek a tényezők afelé mutatnak, hogy egyelőre elakadt az euró menetelése, a dollár megtalálta a mélypontját.

Most fordult a dollár?
Közben a 6 főbb devizából képzett dollárindexnél tripla aljat láthattunk 88,5 körül, a második leszúrás óta határozottan emelkedett az árfolyam 90-ig. A dollár újraéledő erejét a Fed idénre várt újabb 3 kamatemelése mindenképpen fűtheti (az első most márciusban bekövetkezhet), de közben a dollár gyengülése felé mutató lényeges tényező lenne a fokozódó szövetségi eladósodás az Egyesült Államokban.

Most fordult a dollár?
A forint tegnap délutánra 313-ig gyengült az euróval szemben, ma reggel 313,2 körül is járt az árfolyam, azaz kéthavi mélypont közelében jár a kereskedés a bankközi piacon.

Most fordult a dollár?
A forint mélypontja és a dollár újraéledő ereje miatt a dollár/forint jegyzések 255 közelébe emelkedtek, noha néhány napja még 248 körül is láttunk kötéseket.

Most fordult a dollár?
Címlapkép forrása: Ernesto Benavides AFP
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forintdevizaárfolyam