A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot
Deviza

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken kialakult eladási hullám után péntek reggel sem látszik a kockázatkerülés a forint árfolyamán. A magyar deviza így továbbra 313,5 körül áll az euróval szemben. A dollár szintén gyengült tegnap este Donald Trump szavaira, a kockázatkerülés élénkülésével pedig a hagyományos menekülődevizák elkezdtek erősödni.
Péntek reggel 313,5-nél jár a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent tegnaphoz képest. A magyar deviza napok óta a 314-es árfolyamot kerülheti, a jelek szerint a tegnap este az amerikai piacokon felerősödő újabb pánik nincs hatással a forintra. A dollárral szemben 255,7-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 272 forintba került.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot
A régióban sem látunk egyelőre komoly mozgást, a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig stagnált.

A dollár tegnap este Donald Trump szavaira kezdett gyengülni, hiszen a befektetők attól tartanak, hogy az acélra és alumíniumra kivetett vámokkal globális kereskedelmi háborút indíthat el az amerikai elnök. Péntek reggelre kicsit korrigál az amerikai deviza, most 1,2258 körül jár az euró-dollár jegyzés. A hagyományos menekülődevizákon viszont egyértelműen látszik a kockázatkerülés hatása: a japán jen 0,3 százalékot javított a dollárral szemben, míg a svájci frank ugyanennyivel erősödött az euró ellenében.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot
Igazán fontos makroadat ma nem jelenik meg, a befektetők elsősorban a Trump-bejelentés reakcióira, illetve Theresa May brit kormányfő beszédére figyelhetnek, aki a Brexittel kapcsolatban jelenthet be fontos dolgokat.
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
forintdevizaárfolyam