Előfizetői tartalom

Magyarország kibocsátotta a szamurájkötvényt

Portfolio
Ma Magyarország (több mint 10 év után) visszatért a jenalapú kötvénypiacra: 30 milliárd jen (hozzávetőleg 280 millió dollár) értékben adott el hároméves futamidejű szamurájkötvényt. Az árazás a Reuters szerint 0,37% kamatot jelent, ami 25 bázisponttal van a jen kamatswapok felett. A kibocsátás tényleges kamatterhe nem ennyi lesz: az államadósság-kezelő a politikájának megfelelően a kötvényt szinte biztosan elswapolja euróra.

A hét elején már kiderült, hogy még a hosszú hétvége előtt dönthet jenalapú kötvények kibocsátásáról Magyarország. Tavaly júliusban kértünk egy 100 milliárd jenes (mintegy 930 millió dolláros) "kibocsátási ablakot" a szamurájkötvényekre, illetve ugyanekkora összegben úgynevezett Uridashi kötvényekre is. Az utolsó magyar jenkötvény tavaly járt le, az ÁKK már korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés